⇒ Попередня

Новини

13 листопада 2024

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві взяли активну участь у роботі Європейського регіонального саміту шкільного харчування

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві взяли активну участь у роботі Європейського регіонального саміту шкільного харчування

 

Тут зібралися представники урядів Європи і фахівці з України. Це перший саміт на тему шкільного харчування такого рівня в Україні.

Раціональне харчування в школі є важливою складовою фізичного та психічного розвитку дітей. Це не просто питання смаку чи доступності продуктів — це ключ до забезпечення здоров’я, продуктивності та успішного навчання школярів.  Адже діти, які регулярно отримують збалансоване та поживне харчування, мають кращі фізичні показники, міцнішу імунну систему та рідше стикаються з хронічними захворюваннями.

Шкільні роки є важливим етапом у формуванні харчових звичок, які діти можуть зберегти у дорослому житті. Якщо школярі звикають до збалансованих страв, багатих на овочі, фрукти, білки та цільнозернові продукти, є високий шанс, що вони дотримуватимуться здорового способу життя і в майбутньому.  

Мета реформи шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською: сформувати у дітей здорові харчові звички та закріпити їх у дорослому житті.

Контроль за харчуванням у школі має включає кілька ключових аспектів: якість інгредієнтів, різноманітність меню, гігієна і безпека.

Раціональне харчування є ключовим фактором здоров’я та успішності дітей, тому його організація та контроль у школах мають бути на високому рівні. Пильна увага до цього питання є інвестицією в майбутнє, адже здорові діти стають здоровими і успішними дорослими.