⇒ Попередня

Новини

08 листопада 2024

Проблемні питання дитячого харчування у закладах освіти обговорили у Києві

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві та ДУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб" провели міжсекторальну онлайн-нараду з представниками закладів освіти Шевченківського району Києва.

На засіданні, відповідно до порядку денного, було обговорено низку важливих питань, зокрема акцент зробили на реформуванні дитячого харчування у навчальних закладах, забезпеченні безпеки та якості харчування, впровадженні системи НАССР у харчоблоках, організації питного режиму для дітей, моніторингу якості води та обов’язкових періодичних медичних оглядів працівників відповідно до оновленого законодавства.

Система НАССР, яка базується на принципах контролю критичних точок, застосовується для управління ризиками, що виникають під час технологічних процесів, зокрема зберігання та термічної обробки продуктів, що визначені як критичні за результатами оцінки ризиків.

Також були висвітлені численні запитання керівників освітніх закладів, які є проблемними та потребують змін у нормативно-правових актах щодо організації якісного та безпечного харчування дітей.

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві активно працюють над створенням умов для надійного захисту здоров'я та життя дітей, докладаючи максимум зусиль для забезпечення їхньої безпеки та добробуту.

Міжсекторальні наради для представників різних районів сприяють налагодженню діалогу між надавачами послуг і представниками закладів освіти. Це дозволяє отримувати відповіді на актуальні запитання, що хвилюють організаторів та отримувачів послуг, а також дає змогу почути думки всіх сторін та знайти оптимальне рішення.

У заході від освіти взяли участь фахівці Департаменту освіти і науки КМДА, Управління освіти Шевченківського району, директора комунальних закладів дошкільної і загальної середньої освіти, керівники приватних закладів освіти Шевченківського району, надавачі послуг із харчування дітей в школах.