⇒ Попередня

Новини

23 грудня 2021

Протягом поточного року у Києві перевірено 259 об’єктів водопостачання

Спеціалістами Головного управлінням Держпродспоживслужби в місті Києві в поточному році продовжено роботу щодо виконання доручення Т.в.о. Голови державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16 березня 2020 року № 601-10.1/15.

На виконання п.6 Протоколу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 23.03.2020 № 17 створено робочі групи щодо здійснення перевірок щодо дотримання вимог законодавства стосовно питної води, питного водопостачання та водовідведення:
В рамках діяльності робочих груп протягом поточного року проведено перевірки 259 об’єктів водопостачання, в тому числі: 66 об’єктів централізованого водопостачання (об’єкти ПРАТ «АК «КИЇВВОДОКА-НАЛ») та 193 об’єктів децентралізованого водопостачання (об’єкти СВКП «КИЇВВОДФОНД»).

Встановлено порушення на 50 об’єктах, в тому числі: на 15 об’єктах централізованого водопостачання, на 35 об’єктах децентралізованого водопостачання.

В 2021 році фахівцями Державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України" в складі спільних робочих груп відібрано та досліджено: 251 проба питної води на об’єктах ПРАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ», встановлено 46 відхилень від ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» за санітарно-хімічними та мікробіологічними показникам безпеки; 144 проб питної води на об’єктах СВКП «КИЇВВОДФОНД», відхилення від санітарних норм встановлено в 75 пробах.

Протягом поточного року Головним управлінням Держпродспожив-служби в м. Києві на адресу підприємств питного водопостачання (ПРАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ» та СВКП «КИЇВВОДФОНД») направлено 58 листів з пропозиціями термінового здійснення заходів щодо усунення порушень, виявлених робочими групами та доведення показників безпеки якості питної води до нормативних значень. На порушників законодавства накладено 3 штрафа на загальну суму 714 гривень.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві постійно проводиться робота в рамках реалізації положень Закону України «Про звернення громадян», в тому числі, щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення щодо питної води, питного водопостачання та водовідведення. При встановленні підстав визначених законодавством організовуються відповідні позапланові заходи державного нагляду (контролю).