⇒ Попередня

Новини

27 вересня 2024

У Києві посилено контроль виконання вимог щодо організації харчування у закладах освіти

ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві  проведена нарада спільно з Департаментом науки та освіти КМДА, відповідальними особами за організацію харчування управлінь освіти, операторами, що надають послуги з організації харчування в закладах освіти.

Обговорили проблемні питання та недоліки, які виявляються працівниками ГУ Держпродспоживслужби у ході позапланових заходів державно нагляду( контролю) та шляхи їх вирішення. Наголошено про необхідність дотримання вимог законодавства при організації харчування в закладах освіти.

Зокрема, наголошуєм, що відповідно до законодавства, відповідальність за планування та організацію харчування, матеріально-технічне забезпечення,  безпечність та якість сировини, харчових продуктів та готових страв, несе засновник,  керівник відповідного закладу, а також постачальник харчових продуктів та/або послуг з харчування.

Фахівці ГУ констатують, що порушення, які виявляються, свідчать про недостатній контроль з боку керівництва закладів освіти  за дотриманням вимог при організації харчування в закладах освіти.

Нагадаємо перелік обов'язкових документів для операторів ринку, які надають послуги з організації харчування в закладах освіти:
- державна реєстрація потужності;
- примірне чотиритижневе сезонне меню, погоджене Держпродспоживслужбою у випадках, передбачених законодавством;
- впровадження системи НАССР, яке підтвердженешляхом проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР із складанням акту відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019  № 446;
- список працівників, які підлягають медогляду,погоджений з  головним державним санітарним лікарем м. Києва (п.11 постанови КМУ від 23 травня 2001 р. № 559).