⇒ Попередня

Новини

22 грудня 2021

За порушення законодавства про рекламу нараховано 131,9 тис. грн фінансових санкцій

За останні десятки років кількість реклами неймовірно збільшується. Вона оточує нас на телебаченні, радіо, в мережі інтернет, на вулицях нашого міста та є інструментом впливу на людей. 

За останній час фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві виявлено значну кількість забороненої законом реклами алкогольних напоїв, яка порушує статтю 22 Закону України «Про рекламу».

У більшій кількості така реклама покликана стимулювати вживання алкогольних напоїв завдяки акціям та знижкам, що привертає увагу споживачів реклами до придбання та споживання такого товару.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві було розглянуто 33 справи щодо ознак порушення законодавства про рекламу при рекламуванні алкоголю. За результатами розгляду справ цієї категорії було прийнято 33 рішення про накладення штрафних санкцій на рекламодавців, що розповсюджували рекламу з порушенням вимог статті 22 Закону України «Про рекламу». До  рекламодавців застосовано фінансових санкцій на суму 131,9 тис. грн.

Робота Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві щодо запобігання поширення на території міста забороненої статтею 22 Закону України «Про рекламу» триває.