⇒ Попередня

Новини

05 вересня 2024

Введено в дію Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов'язковим є зазначення країни походження або місця походження

✅ Держпродспоживслужба нагадує суб’єктам господарювання, що з 18.05.2024 введено в дію Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обов'язковим є зазначення країни походження або місця походження, затверджені наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01.04.2021 № 679, яким передбачено обов'язкове зазначення країни походження або місця походження для таких продуктів:
- м'ясо великої рогатої худоби свіже або охолоджене;
- м'ясо великої рогатої худоби морожене;
- свинина свіжа, охолоджена та морожена;
- баранина і козлятина свіжа, охолоджена та морожена;
- їстівні субпродукти великої рогатої худоби, свіжі або охолоджені або морожені;
- м'ясо та їстівні субпродукти свійської птиці;
- мед;
- необроблена оливкова олія (virgin olive oil) і оливкова олія екстра-класу (extra virgin olive oil).

☝️ Ці вимоги застосовуються до наведених вище продуктів, вироблених в Україні або ввезених (пересланих) на митну територію України, на всіх етапах їх реалізації та не поширюються на харчові продукти, призначені (вироблені) для особистого споживання, на допоміжні матеріали для переробки та на матеріали, що контактують із харчовими продуктами.

✔️ Варто зауважити, що зазначені харчові продукти, які відповідають вимогам законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, що діяло до введення в дію цього наказу, але не відповідають вимогам цього наказу, можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення строку придатності.

Пропонуємо до вашої уваги інфографіку, створену європейським проєктом EU4SaferFood.