Зокрема, поінформували суб’єктів господарювання про можливі ризики і шляхи вирішення проблемних питань.
Серед іншого вказано на необхідності дотримання вимог законодавства про безпечність харчових продуктів, а саме:
- дотримання температурних режимів, визначених виробником та зазначених на маркуванні;
- забезпечення альтернативних джерел електропостачання, вжиття заходів з термоізоляції місць зберігання та реалізації продукції (встановлення додаткових перегородок, дверей, тощо, які попереджають термовтрати);
- використання альтернативних джерел холоду (холодоагенти тощо).
Акцент уваги зосередився на дотриманні умов зберігання продукції, що швидко псується.
Також в Головному управлінні проведено нараду з представниками бізнесу (рітейлерів), де також було розглянуте питання щодо дотримання умов зберігання та реалізації продукції в умовах обмеженого електропостачання та аномальної спеки.