Оголошення

Статті

Статті
Шукати в архіві: 


15.05.2020

Матеріали мають рекомендаційний характер, інформаційний за змістом і призначений для надання допомоги усім, хто прагне протидіяти розповсюдженню корона вірусної інфекції в повсякденному житті, особливо перебуваючи в умовах карантину, роботодавцям, для забезпечення безпечного та здорового робочого місця та громадським діячам.

 
13.05.2020

У світовій спільноті ветеринарної медицини ситуація з COVID-19 зробила значний виклик і посприяла виникненню безлічі запитань, коли інфекція SARS-CoV-2 широко поширюється серед людей, чи існує можливість зараження деяких тварин при тісному контакті із зараженими людьми.

Коронавіруси (CoV) - це сімейство РНК-вірусів. CoV-інфекції поширені у тварин і людини. Деякі штами CoV є зоонозами, тобто вони можуть передаватися між тваринами та людьми, в той же час багато штамів CoV зоонозами не є.

CoV...

 

Для державної реєстрації потужності оператор ринку подає заяву територіальному органу Держпродспоживслужби. В Києві це можна зробити особисто або поштою  за адресою: м. Київ, вул. Некрасовська, 10/8, на електронну адресу info@kyiv-dpss.gov.ua або через Центри надання адміністративних послуг.

Заяву встановленого зразку можна завантажити тут. Заповнюється друком або розбірливо від руки друкованими літерами.

Зверніть увагу! Заява про державну реєстрацію потужності засвідчується підписом ...

 
07.04.2020

«Про заходи із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня, яка відноситься до категорії «Медико-біологічні НС», код 20713 «Надзвичайна ситуація, пов'язана з епідемічним спалахом небезпечних інфекційних хвороб» від 25.03.2020
УМОВИ в'їзду на територію міста Києва та виїзду з неї громадян і транспортних засобів ВИМОГИ щодо якості реалізації nродуктів харчування у закладах громадського харчування та продов...

 
03.03.2020

Станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 117 - летальні. Одужало вже 48 017 осіб.

В Україні не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу.

За повідомленням МЗС України станом на 28 лютого інформація про наявність громадян України серед інфікованих коронавірусом на території КНР до Посольства не надходила. Посольство продовжує перебувати на постійному зв’язку з українцями, які відмовились від евакуації. ...

 
06.12.2019

До 20 вересня 2019 року всі оператори ринку харчових продуктів, які займаються виробництвом, зберіганням та/або обігом харчових продуктів (реалізація, транспортування), у тому числі постачальники харчових продуктів та підприємства, які надають послуги з харчування в закладах освіти, охорони здоров’я, соціального обслуговування, повинні самостійно розробити, впровадити та використовувати постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю...

 
04.11.2019

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Інкубаційний період хвороби — 3-10 днів. Джерелом інфекції є хвора людина або носій Corynebacterium diphtheriae, яка виділяє токсин. Єдиним джерелом інфекції є людина (хворий, реконвалесцент, носій). Інфікування, як правило, відбувається повітряно-краплинним шляхом, рідше — при безпосередньому контакті з виділеннями з дихальних шляхів.

За інформацією Міністерства охорони здоров...

 
29.08.2019

ЯК ПЕРЕДАЄТЬСЯ ВІРУС КОРУ Morbillivirus — вірус кору — надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час вдихання найдрібніших крапель слизу, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Кір — одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі 9 з 10 неімунізованих...

 
18.06.2019

Ботулізм — це гостре інфекційне захворювання, яке виникає в результаті вживання в їжу продуктів, що містять отруйні речовини (токсини), які виробляються бактеріями роду клостридій.

Захворювання розвивається при вживанні заражених харчових продуктів рослинного і тваринного походження, які зберігалися в умовах дефіциту кисню без необхідної (достатньої) термічної обробки. Найбільшу небезпеку представляють консерви та продукти, призначені для тривалого зберігання (гриби, маринади, ковб...

 
25.04.2019

Сертифікат здоров’я видається на вимогу оператора ринку на харчові продукти, що відповідно до статті 26 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" вироблені на потужностях, зареєстрованих відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів при експорті харчових продуктів нетваринного походження для споживання людиною, підконтрольних Держпродспоживслужбі (наприклад, кондитерські вироби,...

 
04.04.2019

Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві за І квартал 2019 року видано: дозволів (санітарних паспортів) на роботу з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання - 89, відмовлено в наданні адміністративної послуги – 28; погоджено видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря з стаціонарними джерелами – 130, відмовлено у 3 випадках.

 
19.03.2019

Державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: первинне виробництво харчових про...

 
27.02.2019

Останнім часом надходять численні звернення від суб’єктів господарювання щодо процедури оформлення сертифікатів здоров’я при експорті харчових продуктів нетваринного походження.

Для впровадження однаковості підходів територіальних органів  Держпродспоживслужби до процедури видачі сертифікатів здоров’я при експорті харчових продуктів нетваринного походження, Держпродспоживслужбою розроблено «Методичні рекомендації щодо оформлення сертифікатів здоров’я пр...

 
11.12.2018

З метою задоволення будь-яких власних побутових потреб споживачі вступають у відносини з різного роду підприємствами, установами, організаціями.

Це може стосуватися придбання продуктових і побутових товарів в магазинах роздрібненої торгівлі, послуг побутового обслуговування та задоволення будь-яких інших потреб. При цьому можуть бути негативні випадки, обумовлені наявністю недоліків у придбаних товарах, неможливістю їх використання протягом гарантійного терміну, незадовільною якістю вико...

 
20.08.2018

На сьогодні в світі розвивається пришвидшеним темпом харчова індустрія –Оскільки Україна прямує до складу країн ЄС, є вкрай необхідним удосконалювати існуючі технології, розробляти нові та запускати їх у масове виробництво.

Різновидом альтернативного виходу забезпечення населення планети харчовими продуктами є порошкова або гелеподібна їжа. Правильно підібраний склад, забезпечить людині необхідну кількість калорій та буде мати високу харчову цінність.

На сьогодні відомі наступ...

 

Розсилка передплатникам RSS 2.0


Відеорепортаж